charovna2017

обновена 8:08 AM EEST, Jul 19, 2019

Вместо цветя за първия учебен ден – надежда за Християн!

  • Публикувано в Образование

41503646 26762040asd0534096 7178420961996177408 o

С апел - вместо цветя за любимия учител в първия учебен ден, да се дарят средства за лечение на болен зрелостник, излиза педагогическият колектив на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ в Търговище.


На първия учебен ден нашето училище отново ще се изпълни с много радост и светлина. Но този ден няма да е празник за Християн Христов, нашия Християн, от XII б клас. Толкова пъти той ни е радвал със своята цигулка! Толкова пъти с вълшебните си изпълнения ни е помагал да забравим трудностите в живота, да бъдем по-добри! Сега Християн има нужда от нашата помощ! Сега ние трябва да му върнем надеждата в доброто! Надежда за живот! Да му помогнем да бъде отново при нас! И на 24 май да го видим като абитуриент! На Християн му предстои скъпо лечение в клиника в Турция. В ход е дарителска кампания. Предстои кандидатстване във „Фонд за лечение в чужбина“. Ще бъде открита и дарителска сметка. Ние, учителите от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“, предлагаме на вас, нашите ученици и техните родители, да покажем своята съпричастност към нашето момче. Ако сте предвидили пари за цветя за учителите, дарете тези пари за Християн – това ще ни зарадва най-много, се казва в обръщението на сайта на елитната гимназия.


Всички ще запомним този първи учебен ден с доброто, което ще направим. Всички пари за цветя да бъдат пари за надежда! Да подарим надежда на Християн – да оздравее, да продължи да ни радва със своя талант, да осъществи мечтите си! Дарителска кутия ще бъде поставена във фоайето на първия етаж на училището, поясняват в призива учителите на Втора гимназия.

Снимка: II СУ Търговище