обновена 12:48 PM EEST, Jun 15, 2021

Наши ученици с отлични резултати на Националната олимпиада по счетоводство

50023891 951783591684327 1435181163252547584 n

Единадесетокласници от ПГИИ „Джон Атанасов” - Търговище показаха отлични резултати на Национална олимпиада по счетоводство.


Тя бе организирана от катедра „Счетоводна отчетност” при Икономически университет – Варна и в нея се включиха над 700 участници.


Възпитаниците на преподавателя Невяна Кънева се представиха изключително добре, демонстрираха завидни знания в сферата на счетоводството и показаха, че имат потенциал да се развиват в тази област.


Всички ученици получиха сертификат за участие. На участниците от търговищкото училище, които се представиха с отлични резултати, се предостави възможността да бъдат приети без приемен изпит в предлаганите специалности на университета, за което получиха сертификати.


Резултатите от олимпиадата се признават за оценка при участие в кандидатстудентския прием.


В рамките на националната университетска олимпиада секция „Счетоводство и одит“ организира кръгла маса на тема „Счетоводството – традиции и бъдеще”.
Освен състезанието, за учениците бяха организирани различни изненади и мероприятия. Те имаха възможност да разгледат новата Аула на Икономически университет – Варна, обновените библиотека и Спортен комплекс. За учителите беше организирана среща с ръководството на катедрата, в която се дискутираха редица проблеми в обучението и реализацията на младите в счетоводната професия.