обновена 12:48 PM EEST, Jun 15, 2021

Семинар по проект „Визия за промяна” се проведе в Търговище

  • Публикувано в Образование

1302193

Днес заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова гостува в Областна администрация Търговище по покана на областния управител Митко Стайков.

Двамата разговаряха за националните и местни политики в сферата на образованието, съобщиха от пресцентъра на администрацията.
След срещата те участваха в семинар по проект „Визия за промяна” на тема „Качество на професионалното образование и обучение и нуждите от квалификации и умения”.

Във форума участваха още експерти от Дирекция „Професионално образование и обучение” в МОН, началникът на РУО – Търговище Елка Станчева и експерти от управлението, директори и заместник-директори на професионални гимназии, както и представители на синдикати, работодателски организации, бизнеса и др.

Домакин на събитието бе Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики” – Търговище.


„Радвам се, че продължаваме и поддържаме диалога между бизнеса и образованието. Защото е важно да обърнем внимание на това - какво предлагаме като образование и какви са нуждите на бизнеса. Факт е, че приоритет на правителството е основно образованието, за да вървим напред като държава и като развитие на икономиката. Тези срещи показват, че ние сме загрижени затова какво се случва на национално и местно ниво”, заяви областният управител при откриването на семинара. 

„Днес ние сме се събрали , за да говорим откровено за професионалното образование. За нас наистина са приоритет възможностите, които дава това образование”, каза заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. По време на семинара тя акцентира върху някои от националните програми на министерството и на дуалната система на обучение.

Директорите на професионалните гимназии и представителите на бизнеса също взеха отношение по поставените теми и обсъдиха качеството на обучение и стремежа да се откликне както на интересите на учениците, така и на потребностите на бизнеса.