обновена 4:07 PM EEST, Jul 3, 2020

Наградиха победителите в Спортния турнир за учители

turnir3

В петък се проведе официалното награждаване на победителите в петото издание на Спортния турнир за учители, организиран от РУО – Търговище.

На събитието присъстваха началникът на РУО Елка Станчева, областният управител на Търговище Митко Стайков и над 230 учители, участвали в турнира.

„Изключително ми е приятно да се срещна с Вас по такъв хубав повод, какъвто е награждаването на най-добре представилите се в петия Спортен турнир за учители, посветен на Националния празник на страната 3 март и организиран от РУО – Търговище. Смятам, че тази година откликнахме на интересите Ви и обхванахме повече видове спорт – волейбол, футбол, тенис на маса, шахмат, спортна стрелба“, заяви началникът на РУО Елка Станчева. Тя честити на победителите и пожела на всички да се включат активно и в следващите издания на турнира.

Заедно с областния управител тя връчи купи, медали и грамоти на победителите.

В комплексното класиране на първо място е отборът на ПГИИ „Джон Атанасов“, на второ място – отборът на ОУ „Климент Охридски“ гр. Попово, а на трето място – Спортно училище „Никола Симов“.

Първенец при футбола и волейбола станаха отборите на ПГИИ „Джон Атанасов, при шахмата –ПГ „Симеон Велчев“ гр. Омуртаг, при спортната стрелба – ДГ „Снежанка“ гр. Търговище.

При двойките по тенис на маса при мъжете победителите са от ПГИИ „Джон Атанасов“, а при жените –Второ СУ „Проф. Н. Маринов“. Грамоти бяха връчени и на училището с най-голяма активност, участващо за първи път в турнира – ОУ „Христо Ботев“ село Камбурово.

В турнира, който се проведе в периода 9 февруари -17 март, участваха учители от 21 училища, от 1 център за подкрепа на процеса на  приобщаващото образование, от 2 детски градини и от РУО – Търговище.