обновена 2:31 PM EEST, Jul 4, 2020

Трето място за наши ученици от регионалното състезание „Най-добър млад строител”

pges 260318

Трето място спечелиха младите зидари на ПГЕС – Търговище от регионално състезание „Най-добър млад строител”.

Надпреварата се проведе във Варна и в нея участваха всички отбори-победители във вътрешните кръгове в строителните професионални гимназии от Варна, Шумен, Силистра, Русе, Разград и Търговище.

От Професионална гимназия по електротехника и строителство - гр. Търговище участваха двама ученици в дисциплината „Зидария”. Дванадесетокласниците Беркант Ахмед и Мехмед Мехмедов, които изучават тънкостите на професията строителен техник в специалност „Строителство и архитектура”, се представиха отлично и се класираха на III място в направлението „Зидария”, съобщи Иваничка Дянкова - директор на гимназията.


„Най-добър млад строител“ е част от Националното състезание по професионално направление „Строителство“, организирано от Министерството на образованието и науката.


Целите на състезанието е да помогне на участниците да приложат на практика знанията си, придобити в професионалните гимназии, да натрупат опит, както и да покажат, че владеят основни за строителството принципи като трудова дисциплина и етика, комуникативност и работа в екип.