обновена 3:59 AM EEST, Jun 17, 2021

Млади журналисти от Търговище с награди от Национален конкурс

57064274 2026032764366852 274958441875767296 n

Златен медал за Ростислава Ангелова и Специална награда за вестник „ 6+” завоюваха учениците от ПГТХВТ „ Алеко Константинов”, гр. Търговище.

След едно първо и две втори места през годините, за пореден път училищният вестник   „ 6+” бе сред призьорите на Националния конкурс за ученическа журналистика „ Григор Попов”.

На официалната церемония по награждаването в гр. Разград, екипът на младите журналисти бе отличен със Специалната награда на РУО - Разград, един от организаторите на конкурса. Наградата получи ръководителят на редакционния екип на училищното издание Милена Драгнева, която благодари на  журито и на организаторите за високото признание, даващо удовлетворение и мотивиращо учениците да продължат да бъдат посланици между света и съучениците си, като информират, въздействат, възпитават и провокират гражданско самосъзнание и активност. 

С първо място и златен медал в журналистическия конкурс бе удостоена десетокласничката Ростислава Ангелова в категорията „ Интервю” за азговора си с актрисата Йоанна Буковска „ Йоанна Буковска: Ако си роден без крила, не им пречи да израснат“. Материалът на Ростислава представя вълшебството на театъра, което потапя в различни светове и позволява да се докоснеш до душевността на личности, превърнали се в пример за подражание със своята всеотдайност и позитивизъм, разказва ръководителят на младата журналистка.
Новината е тагната с: търговище конкурс журналисти