обновена 11:06 AM EEST, Aug 5, 2021

Ден на отворените врати за бъдещите първокласници във Втора гимназия

57303320 296138414614653 7681423608735858688 n 1024x768

Ден на отворените врати за бъдещите първокласници организираха във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“.

Близо стотина деца със своите родители посетиха училището на Лазаровден. Те бяха посрещнати от директора Анета Куманова, заместника й Пламен Иванов и учителите, които ще поемат пъврокласниците наесен – Пенка Асенова, Калина Георгиева, Маринела Колева, Милена Тенчева и Петинка Василева.

В ролята на домакини влязоха четвъртокласниците от гимназията. Облечени празнично, с отличителните знаци на елитното училище, те посрещаха малчуганите, за да ги въведат в класните стаи.

Отначало плахо, после все по-уверено, децата пристъпваха и непринудено се включваха в разнообразните дейности, подготвени за тях от бъдещите им учители – рисуваха, правиха оригами, пяха, изпълняваха забавни задачки, отговаряха на занимателни въпроси.

Целта на тази инициатива, която провеждаме за втора поредна година, е опознавателна, както за децата, така и за родителите. Искахме всички те да се докоснат до магията на Втора гимназия, сподели зам. директорът Пламен Иванов и допълни, че първокласниците ще бъдат посрещнати на 15 септември с обновен интериор.

Приятната обстановка във фоайето на първия етаж, в коридора и в класните стаи – музика, видео табло със снимки от изяви на училището, изложби с творби на ученици – допринесе за увереността на родителите, че са направили правилния избор за своите първокласници.

Иванов припомни, че както всяка година, така и тази ще се проведе традиционната академия за първолаци за пълноценно адаптиране на малките ученици в училищния живот.