обновена 3:04 PM EET, Nov 26, 2020

Горска академия за учениците от СУУУС „Свети Иван Рилски“

IMG 20190416 112410

Горска академия организираха служителите на ДГС-Търговище за учениците от СУУУС „Свети Иван Рилски”.

Инициативата е по повод Седмицата на гората. Директорът на стопанството инж. Стела Атанасова насочи вниманието на учениците към грижата за българската гора и ги запозна накратко с възникването на горското дело у нас. На присъстващите бяха прожектирани образователни филми, които разказват за екосистемните ползи от гората, за биологичното разнообразие в нея и за дейности, които се провеждат при стопанисване и опазване на горите в България.


Учениците участваха в интерактивни игри, организирани от инж. Надя Тодорова- зам.-директор на ДГС-Търговище. Образователните игри бяха насочени към опазване на планетата Земя от замърсяване, разпознаване на животински видове чрез пантомима, както и сравняване и разпознаване на различни растителни видове.  

Емоцията, активността и знанията на учениците по време на игрите създаде атмосфера на удовлетворение от проведената горска академия и обогати знанията на децата за значението на гората, като извор на живот. Мероприятието завърши със засаждане на дръвче в двора на училището.