обновена 12:48 PM EEST, Jun 15, 2021

В Търговище се проведе Регионална конференция „История и памет“

a2404194
Третата регионална ученическа конференция ”История и памет” се проведе в Търговище.
Темата на тазгодишното издание бе „140 години Търновска конституция”. 
 
Във форума взеха участие 31 ученици от 9 училища от област Търговище. Представените 22 разработки бяха разпределени в пет категории: есе, разказ, доклад мултимедиен продукт, филм.
 
В рамките на проявата участниците посетиха Административен съд – Търговище. Любезните домакини, в лицето на председателя съдия Росица Цветкова, предоставиха на участниците възможност да се запознаят отблизо с работата на институцията и да се докоснат до процеса по разпределяне на съдебните дела. 
 
За да почувстват атмосферата на институцията, учениците имаха възможност да сложат съдийските тоги и да седнат в креслата на магистратите.
 
Сертификати на участниците и благодарствени адреси до училищата  връчиха заместник- областният управител Панайот Димитров и началникът на Регионално управление на образованието Търговище Елка Станчева.
 
Организатори на наложилия се като традиция исторически ученически форум са Регионално управление на образованието – Търговище, Община Търговище, Средно училище „Васил Левски”, гр. Опака, Регионален исторически музей – Търговище и Обществен комитет „Васил Левски – Търговище.
Новината е тагната с: ученици руо търговище конференция