charovna2017

обновена 3:10 PM EEST, Oct 15, 2019

На абитуриентите от Първа гимназия ще им върви по вода

60338630 286405575572142 2271766128801873920 n

Пролетният дъжд не успя да помрачи настроението на абитуриентите от випуск 2019 от Първо СУ „Свети Седмочисленици”.

  Лошото време попречи единствено на празничната програма, която премина в съкратен вариант. Все пак, зрелостниците бяха изпратени както подобава – с музика, настроение, поздравления и отличия.

„Дванайсет години училищният звънеше за вас, определяше ритъма на училищния живот, отмерваше интервали на творчество и вдъхновение, на успехи и разочарования, на приятелство и любов, на споделени преживявания с любимите учители. Днес той бие за последен път“, обърна се към зрелостниците директорът Севдалина Зафирова. „Поемете смело отговорността за вашето бъдеще, прегърнете красивите си стремежи, превърнете в приказна реалност мечтата за вашия бал, изживейте прекрасни мигове с любимите хора, които ви обичат и подкрепят, които превръщат в празник вашата крачка към зрелостта! На добър час!“, пожела тя на абитуриентите.

По време на церемонията беше връчен и призът „Най-достоен следовник на Светите Седмочисленици”. Той е в памет на Николай Димитров, възпитаник на Първо СУ. Връчва се за седма поредна година, като победителят, освен добър успех, трябва да демонстрира и нравствени качества.  Тазгодишният лауреат е Серай Фикри от 12 Б клас.

По традиция, повечето от зрелостниците на гимназията  се включиха в инициативата на БМЧК „Облечи усмивка и брой до 12“.  На церемонията те замениха изисканите костюми с тениски, като по този начин изразиха подкрепата си за деца в неравностойно положение. Момчетата и момичетата, както и учители, дариха средства и получиха тениски, с които дойдоха на събитието.