charovna2017

обновена 12:31 PM EEST, May 27, 2020

Състезание „Игра за Търговище” в библиотеката

60344080 2308389692533301 4731363598503247872 o

Състезание „Игра за Търговище” рганизира вчера Регионална библиотека „Петър Стъпов“.

В него се включиха представители на местната власт и младшите посланици на Европейския парламент от I СУ „Св. Седмочисленици”. Събитието беше част от Националната библиотечна седмица и съчета още два повода – 85 години от преименуването на Търговище и празникът на града – 14 май, информират от библиотеката.


Младшите посланици на ЕП представиха малко известни факти, свързани с историята на града, и за това как е получил сегашното си име.

Срещата продължи с игра, в която се включиха и специалните гости на събитието. Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров бе избран за капитан на единия отбор, а другият бе ръководен от секретаря на Община Търговище Христалина Халачева.

Като „подкрепа“ в отборите влязоха началникът на РУО – Търговище Елка Станчева, директорът на отдел „Държавен архив“ Диана Петрова и директорът на Първо СУ Севдалина Зафирова.

Според регламента на състезанието отборите разполагаха с 30 секунди за отговор.

Реферите на двубоя – Галина Градинарова и Росица Куцарова не успяха да излъчат отбор – победител и раздадоха награди на всички.

Участниците си тръгнаха с изданието на Васил Стоянов „За радост на малки и големи“ и с книгата на проф. Николай Овчаров „Бисерът на Българския североизток“.

Представителите на ЕП подариха на библиотеката стихосбирката на Пламен Миланов „Философски дневници…Една книга за любовта към мъдростта и за лудостта на любовта”.