обновена 12:18 PM EEST, Aug 5, 2021

Екоинспекцията награди ДГ №9 „Приказка“ - Търговище

62106608 2345663282420425 338601181368549376 o

Вчера в световния ден на околната среда – 5 юни, който е Ден на еколога, експертите от РИОСВ - Шумен наградиха участниците в конкурса за най-добра екологична инициатива „Мисли зелено – пази природата“.

Конкурсът е наследник на традиционната за инспекцията инициатива по ежегодно събиране на хартия, като идеята тази година е да се добавят и други дейности за опазването на околната среда. Той се организира съвместно с Басейнова дирекция „Черноморски район“.


Бяха представени общо 12 презентации на детски градини и училища от Шумен, Смядово, Търговище, Попово и Сунгурларе.

Призьори в категорията при малките е ДГ „Пчелица“ Шумен, а на второто място се класира търговищката ДГ№9 „Приказка“. Наградата получи директорът на детското заведение Даниела Димитрова.

При по-големите фаворит е отборът на хуманитаристите на СУ „Йоан Екзарх Български“ в Шумен. Средното училище спечели и специалната награда за най-масово участие, като приза получи директорът на училището. Поощрителната награда отиде в Сунгурларе за учениците от СУ „Христо Ботев“. Индивидуални награди за уникален проект получиха децата от ЦСОП в Шумен. 

На всички участници бяха дадени грамоти и живи дръвчета, а призовите места бяха поощрени и с предметни награди, осигурени от организаторите. 

Новината е тагната с: търговище риосв дг приказка