charovna2017

обновена 8:34 AM EEST, May 30, 2020

Наши ученици се представиха блестящо на фестивала „Силата на песента“

2su tgcom 2019 06 08 30008 1024x768

Ученици от музикалните и хореографските паралелки на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище и техните учители се представиха отлично в Европейския младежки музикален фестивал „Силата на песента“.

Той се проведе от 2 до 4 юни 2019 г. в СОК „Камчия“ и Варна. Участници от цяла България и от други държави показаха пред многобройна публика музикалното богатство на страните си.

Водено от Анета Куманова – директор на училището, цялото музикално войнство от учители и ученици мобилизира сили и желание за изява, за да докаже, че песента обединява, сприятелява и облагородява.

За фестивала се готвиха усилено училищният хор с ръководител Илиана Иванова, класът по поп и джаз пеене с ръководител Десислава Станкова, класът по народно пеене с ръководители Росица Димитрова и Стефан Иванов, танцовият състав „Мисионис“ с ръководител Анжела Георгиева и др. Учениците се изявиха при откриването на форума на сцената на Летния театър във Варна и по време на фестивалните дни в СОК „Камчия“. Преподавателите обмениха ценен опит със свои колеги от цялата страна и от чужбина. Децата създадоха приятелства, съчетавайки любовта към изкуството и порива на младостта. За отличното си представяне участниците във фестивала получиха грамоти, медали и предметни награди от организаторите.