обновена 12:43 PM EEST, Jul 2, 2020

Деца гостуваха в Областна администрация - Търговище

b0507191

Възпитаниците на частен образователен център гостуваха в Областната управа.

Посещението е част от поредица срещи на малчуганите с представители на местната власт и институциите в града. Целта е да се запознаят отблизо с хората, които заемат най-важните постове на местно и регионално ниво.


Митко Стайков заедно със заместник-областния управител Панайот Димитров, главния секретар на областната управа Тодорка Танева, Зорница Милушева и Йоан Пеев – директори на дирекции в администрацията, запознаха малчуганите с дейността на Областна администрация – Търговище. Представиха им задълженията на различните експерти, както и отговорностите, които всеки ден са длъжни да поемат за развитието на петте общини в област Търговище.

Децата не пропуснаха да зададат въпроси към любезните домакини. Изразиха и лично мнение за чистотата в града, за състоянието на детските площадки и междублоковите пространства. В заключение дори поканиха областния управител на детско парти, което те организират в парка „Борово око” през новата седмица. 

На финала на срещата областният управител  и колегите му от администрацията почерпиха своите малки гости с вкусни лакомства.