обновена 2:45 PM EEST, Sep 25, 2020

Община Търговище с инициатива сред първокласниците

  • Публикувано в Образование

70322250 2550142165006226 8963586898391990272 o

Община Търговище стартира инициативата „Вече знам“ сред първокласниците в общината.

Желаещите да се включат в нея първолаци ще трябва собственоръчно да напишат писмо на тема „Моят любим ден в училище“, което да изпратят до Община Търговище през април 2020 г., след като вече са натрупали базови познания по български език.

За целите на инициативата, днес, всички 501 първолаци в общината получиха чрез класните си ръководители пощенски плик. В него те могат да открият условията на инициативата, лист с тесни и широки редове, на който да напишат своя текст, и книгоразделител, с посланието, след като научат българските букви, да открият богатството на писаното слово и да обикнат книгите. 

DSC08990В периода от 1 до 30 април в сградата на Община Търговище ще бъде разположена специална пощенска кутия, в която децата ще могат да пускат своите писма. Върху пощенския плик те трябва да изпишат трите си имена, клас, класен ръководител и училище. Писмата могат да бъдат изпратени и по пощата, на адрес: Център за административно обслужване на Община Търговище, гр. Търговище, пл. „Свобода“, п.к. 7700, за участие в инициативата „Вече знам“.

По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, първокласниците, участвали в инициативата, ще получат като награда представление изненада, а класовете им – подарък книга за класната библиотека и грамота. Писмата на всички участници пък ще бъдат изложени в специална арт инсталация.

Целта на инициативата е да мотивира индивидуалното личностно развитие на децата, да стимулира гражданската им ангажираност и по-активното им участие в културно-образователни дейности.