обновена 5:26 AM EEST, Jun 20, 2021

Представителна изява на млади информатици предстои в Търговище

sgrada dr teatur trg

На 13 ноември Община Търговище организира втора представителна изява на учениците, обхванати в клубовете по интереси в общинските училища.

В нея ще се включат общо 65 деца, участващи в клубовете по технологии и дигитална креативност в пет от общинските учебни заведения.

Началото на изявата е в 12.30 часа в Драматичен театър – Търговище. Програмата ще започне с лекция на Петър Шарков, главен ръководител на младежките инициативи на „Телерик Академия“.

Ученици от 4 до 11 клас ще представят изготвени от тях мултимедийни презентации, умения за работа със софтуер за програмиране, решаване на конкретни задачи в програмна среда, изготвяне на дизайн на печатни материали и други.

Ще се включат представители на клубовете по технологии от I ОУ „Христо Ботев“, II ОУ "Н.Й.Вапцаров", III ОУ „П.Р.Славейков“, I СУ „Свети Седмочисленици“, II СУ „Професор Никола Маринов“.

Паралелно с изявите на децата, във фоайето на театъра ще се проведат и представителни игри на шах между ученици, с участието на спортен клуб по шахмат „Мисионис Търговище“.

Изявата е организира в изпълнение на Програмата за стимулиране на дейности и изяви на учениците, свързани със заниманията по интереси в община Търговище. Целта е дейността на клубовете по интереси да бъде популяризирана, а децата да представят наученото през годината.

През юни тази година бе проведена първата такава изява. В нея се включиха 240 деца, обхванати в заниманията по интереси в сферата на изкуствата в общинските училища.