обновена 7:59 AM EEST, Jul 5, 2020

Ученици в стола на областния и заместника му

b1111191

Заместник областният управител на Търговище Панайот Димитров и ръководният екип на Областната администрация посрещнаха ученици от II СУ „Никола Маринов“ – гр. Търговище.

Това се случи в рамките на ежегодната инициатива на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден”. Целта на инициативата е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години, запознавайки ги с реалната работа в компании и организаци от цялата страна в рамките на един ден.

Наталия Серафимова и Денислава Неделчева от II СУ „Никола Маринов“ – гр. Търговище бяха избрани за позициите съответно на областен управител и заместник областен управител на област Търговище . Учениците се запознаха с правомощията на губернатора и неговия заместник, както и с дейността на главния секретар и на двете дирекции в администрацията – „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността” и „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост”.

Панайот Димитров връчи на мениджърите сертификати за участие в инициативата, като им пожела успехи във всичките им начинания.