обновена 2:45 PM EEST, Sep 25, 2020

Иновативни училища от Търговище и Хисаря обмениха добри практики

unit2

Учители и ученици от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ посетиха Хисаря, където споделиха опит и добри практики в обучението.

Обменът със СУ „Христо Смирненски“ се осъществи в рамките на националната програма „Иновации в действие”, съобщи директорът на търговищкото училище Севдалина Зафирова.

Партниращите образователни институции се възползваха от възможността да популяризират своите идеи и да ги демонстрират на място в избраното училище партньор. Посещенията бяха планирани като диалог между съмишленици, които търсят нови пътища към различното образование. Работните срещи протекоха и като връщане назад в историята и културата на двата града.

При гостуването си в Търговище, в началото на месеца, педагозите от Хисаря разгледаха природните и културните забележителности на града, посетиха "Мисионис" и Велики Преслав. И обратно - хилядолетната история на Хисаря и богатството на града - минералната вода, бяха представени от домакините, разказа още Зафирова.

По време на тридневните визити се проведоха и открити уроци по български език, история здравно образование и английски език.  В представянето на иновативните практики участваха учители и експерти от РУО.

Предстои изготвянето на съвместен продукт от мобилността - обща презентация и електронни уроци. Целта е популяризиране на иновациите.

Първо СУ "Св. Седмочисленици" е най-старото училище в града и едно от първите в страната, които работят по програмата за иновативните училища - вече три години.