обновена 1:07 PM EEST, Jul 9, 2020

Хоро на толерантността извиха във Втора гимназия

2su151119

С хоро на толерантността учениците и учителите от Второ СУ „Проф. Никола Маринов” Търговище отбелязаха 16 ноември – Светотовния ден на толерантността.

В училищния двор всички се хванаха на кръшно българско хоро – символ на единението, приятелството и доброто. Така учениците показаха, че приемат различията, че се подкрепят взаимно, че са добри и позитивни. Децата споделиха, че за тях танцуващият е изпълнен винаги с положителни мисли.

Седмицата от 18 до 22 ноември 2019 г. във Втора гимназия ще премине под мотото „Да се учим на толерантност”. Тогава дейностите ще бъдат насочени към възпитаване в дух на взаимопомощ, към опознаване културните различия и изграждане на позитивна нагласа към децата от различни етноси, към децата с увреждания и такива - в неравностойно положение.

Отбелязването на 16 ноември – Световния ден на толерантността, е традиция от 1996 година, по предложение на Организацията на обединените нации. Целта е чрез различни дейности да се разпространи идеята за разбирателство между хората и народите.