обновена 4:07 PM EEST, Jul 3, 2020

Младежи от Търговище дариха средства на кампания за засаждане на 20 милиона дървета

ep strasbourg

Младежи от Търговище дариха средства на кампания за засаждане на 20 милиона дървета.

Посланиците на ЕП от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ се включиха в кампанията на световния влогър Джими Доналдсън #TeamTrees.

През специално създадената платформа те дариха 20 долара, като за всеки долар ще бъде засадено по едно дръвче в  обезлесени части на планетата. До момента са събрани близо 16 милиона долара.

“Включването ни в тази инициатива е във връзка със създадения от нас проект за опазване и възстановяване на природата и климата на Земята #Greentivity”. казват посланиците. „В следващите 210 дни ще работим за зеленото бъдеще на Европа и това е първата ни стъпка към промяната“, добавиха те.

Стратегията на посланиците включва още организиране на различни събития и инициативи, ангажиращи обществеността, институциите и медиите. Целта на младите е да въвлекат повече хора към каузата – забавяне на климатичните промени.

През юни 2018г. Първо СУ "Свети Седмочисленици" бе официално сертифицирано като  училище - посланик на ЕП и получи висока оценка за работата си по Програмата. Наградата бе пътуване до Страсбург и участие в Евроскола.