обновена 3:26 PM EEST, Jul 9, 2020

Дарителска инициатива организираха ученици в подкрепа на деца от социално слаби семейства

a2511192

Дарителска инициатива в подкрепа на деца от социално слаби семейства организираха в ОУ „Христо Ботев” в с. Камбурово.

Педагогическият екип и учениците от средищното училище в с. Камбурово подредиха за целта кулинарна изложба-базар, която премина под мотото “Лично за дарителството в училище”. Проявата е част от глобалната инициативата „#ЩедриятВторник”, чиято цел е да припомни на възможно по-голям брой хора, колко е важно да сме в помощ на ощетените, на тези, които са в нужда, обясниха от училище.

Областният управител Митко Стайков се включи в инициативата. Той поздрави ръководството на учебното заведение за примера, който дават на своите възпитаници. „Да бъдем добри хора е най-важното, от което имаме нужда днес” – заяви Стайков в разговор с директора на учебното заведение Здравка Динчева. Той изрази удовлетвореността си от факта, че в училището децата получават и реална възможност да се чувстват полезни, помагайки на свои връстници в неравностойно положение.

Специално за благотворителната изложба-базар възпитаниците на основното училище в Камбурово, заедно със своите родители и учители, бяха изложили сладки и солени тестени изделия, както и ръчно изработени сувенири. Със събраните средства предстои да бъдат закупени шапки, шалове и ръкавици, необходими за студените месеци на деца от социално слаби семейства, живеещи на територията на община Омуртаг.

Областният управител подкрепи и друга полезна инициатива в училището. Той дари лични средства и за изграждането на детска площадка в двора на учебното заведение, в което се обучават повече от сто деца от общо 11 населени места.