обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Юбилеен концерт за 40-та годишнина на III ОУ „П. Р. Славейков“

a2811198

С тържествен концерт-спектакъл снощи беше отбелязана 40-та годишнина на III ОУ „П. Р. Славейков“ – Търговище.

Сред гостите на събитието бяха кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, началникът на РУО – Търговище Елка Станчева, директори на учебни заведения, учители, ръководители на културни и образователни институции и др.

„За мен е изключително удоволствие да Ви поздравя по повод 40-годишнината от основаването III ОУ „П. Р. Славейков” – гр. Търговище!“ – заяви Митко Стайков в поздравлението си към ръководния състав, педагогическия колектив и учениците в учебното заведение. Той се обърна към учителите с пожелания за здраве и всеотдайност в отговорната професия. „Бъдете признателни, че сте част от историята на III ОУ „П. Р. Славейков“, носещо името на една ярка и забележителна личност, оставила своя незаличим отпечатък в историята на Търговище и страната ни. Бъдете горди, че тук и сега градите и възпитавате новите поколения достойни граждани!“ – се чете в поздравителния адрес, който Стайков връчи на директора на училището Наталия Миланова.

a2811192

Училището започва да пише своята история през 1979 г., като под ръководството на 13 директори то обогатява своята визия за образованието в града. През настоящата учебна година в III ОУ „П. Р. Славейков“ се обучават повече от 260 деца, за които се предлага равен достъп и подкрепа в индивидуалните потребности на деца от уязвими групи, със специални образователни потребности от града и населени места в общината.

В тържествената вечер възпитаници на училището пяха, танцуваха и рецитираха. А специално за годишнината учениците бяха подготвили и представиха пред присъстващите музикална приказка по поемата „Изворът на белоногата“.