обновена 3:59 AM EEST, Jun 17, 2021

Благотворителни инициативи в две училища преди Коледа

  • Публикувано в Образование

sou2 trg

Благотворителни инициативи в дните преди Коледа предприемат в две търговищки училища.

Коледа идва, а с нея очакването и надеждата за по-добри дни, убедени са от Втора гимназия.

На 18.12.2019г. от 18.00 часа в Концертната зала на ОД на МВР – Търговище ще се проведе Коледен благотворителен концерт за набиране на средства, чрез които ще се подпомогне лечението на деветокласника Иван Николаев Иванов и Елена Чукарева – главен учител в начален етап.

Каузата ще събере на сцената бивши и настоящи ученици от Второ средно училище „Професор Никола Маринов“, за да изразят личната си подкрепа, добронамереността и хуманизма в сърцата си.

Преди концерта ще бъдат поставени кутии за дарения във фоайето на концертната зала и училището, където всеки може да помогне на нуждаещите се.

Кутия за дарения има и в ПГИИ „Джон Атанасов“. Средствата се набират в подкрепа на две възпитанички на школото, останали без дом. Пожар е унищожил къщите им и всичко в тях - мебели, дрехи, дори и учебниците на децата. Семействата им имат нужда от средства да изградят живота си наново.


Нека станем част от коледната магия на добрите дела и бъдем съпричастни към околните, защото Коледата е в сърцата ни, призовават от двете училища.