обновена 5:26 AM EEST, Jun 20, 2021

Деца от Търговище спечелиха призови места в Националния конкурс „От Коледа до Васильовден“

  • Публикувано в Образование

79155427 2902578426439469 3930563445765701632 n

Малки ученици от Търговище спечелиха призовите места в Националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“.

В направление „Етнография“, раздел „Слово – автентични разкази за живи и днес народни обичаи от Коледа до Васильовден, предания, легенди“ на първо място в страната е класирана Радина Молова от I ОУ "Христо Ботев" - Търговище, а нейна подгласничка е Магдалена Андреева. Съученикът им Иван Патронов спечели поощрителна награда.

Така търговищките деца доминираха над връстниците си от цялата страна. За значимия успех има принос класният ръководител на отличените участници – Ваня Петрова, ст. учител в начален етап, която не спира да мотивира учениците за участие в творчески изяви. Подкрепа при съвместната дейност оказват и родителите, поясниха от училището.

Церемонията по награждаването се проведе в края на миналата седмица в Националния дворец на децата в столицата.

Националният конкурс е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците, а негови организатори са МОН и Националният дворец на децата. Конкурсът се провежда всяка година и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство.