обновена 1:37 PM EEST, Jun 18, 2021

Отличиха учениците, класирани в областния етап на конкурса „С очите си видях бедата“

kruo 0120

РУО – Търговище и РС ПБЗН отличиха с грамоти учениците, класирани в областния етап на международния конкурс „С очите си видях бедата“.

Общо 22 ученици от област Търговище бяха отличени с грамоти в рамките на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата 2019“, организиран от ГД ПБЗН.

Техните рисунки бяха включени в заключителния етап, по време на който бяха оценени над 460 творби от цялата страна, 30 от които бяха класирани. Поощрителна награда е отсъдена за Ивайла Петрова, представител на ШИИ „Арт Попово“.


Грамотите на класираните бяха връчени лично от началника на РУО – Търговище Елка Станчева и директора на РС ПБЗН – Търговище комисар Стефан Стефанов. Заедно те посетиха училищата и школата по изобразително изкуство на изявените представители и ги окуражиха и мотивираха за последващи изяви.

Наградени са общо 6 ученици от Първо СУ „Св. Седмочисленици“, 1 от Първо ОУ „Христо Ботев“, 2 от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Антоново, 6 възпитаници на ШИИ „Арт Попово“ и 7деца и ученици от СУУУС „Св. Иван Рилски“ и ЦСОП.


Освен грамоти, учениците получиха календари с рисунки на отличените участници в националния етап.