charovna2017

обновена 8:34 AM EEST, May 30, 2020

Ученици и областен обсъждаха фалшивите новини

  • Публикувано в Образование

12022011

Открит урок на тема „Фалшивите новини” организираха петокласници от I ОУ „Христо Ботев”.

Гост на урока бе и областният управител Митко Стайков.

В Актовата зала на училището учениците, по инициатива на своя класен ръководител Радостина Радева, проведоха интерактивното събитие, което предизвика интерес и сред присъстващите родители и преподаватели.

Акцент в срещата бяха медиите и тяхната сила да въздействат върху общественото мнение като цяло. Темата бе насочена към подрастващите и възможностите те да бъдат въвлечени в манипулативни схеми чрез прийомите на виртуалната реалност.

Пред присъстващите бе прожектирано информативно видео по темата за фалшивите новини, заснето от децата от V „г” клас и техни съученици. Основната им цел е да разпространят по-ефективно опасностите, които дебнат в интернет пространството, но и да предложат възможности за предпазване от тях.

Областният управител поздрави петокласниците и техните преподаватели за инициативността. Той призова възрастните да отделят повече време за реално общуване с децата, за да не се поддават на виртуални манипулации. „Образовайте се добре, за да може сами да отсявате истината от фалша както в делника си, така и в интернет пространството” – каза Стайков в обръщението си към децата.