обновена 12:48 PM EEST, Jun 15, 2021

“Лицето” на насилието показаха младежи от Търговище

  • Публикувано в Образование

87484478 1239355526260464 1351142324150730752 n

Въздействаща и силна кампания проведоха ученици от ПГИИ „Джон Атанасов“ в Търговище в Международния ден за борба с училищния тормоз.

Младежите от ученическия съвет влязоха в ролята на деца, които са били обект на агресия. С помощта на професионален гримьор по лицата им бяха пресъздадени белези от насилие. Целта на кампанията е да се засили вниманието на обществото към този сериозен проблем, обясниха от школото.

Така гримирани тийнейджърите, облечени в розово, посетиха образователния инспекторат, за да вържат розови ленти на експертите в знак на съпричастност. Елка Станчева, началник на РУО, и нейните колеги поздравиха младежите за тяхната инициативност и активност.

След това момичетата и момчетата влязоха в класовете, за да дадат съвети на съучениците си и дискутират заедно насоките за справяне, ако станат обект на тормоз или свидетели на такъв.

Жертвите често крият, че върху тях е упражнено насилие поради срам, вина или страх от отмъщение. Който замълчи насърчава насилника да продължи със своите действия. Мълчанието не е решение на проблема! Трябва да се говори за него и да се търси помощ. Неоспоримо право на всяко дете е да израсне в спокойна и здравословна среда без насилие, категорични са инициаторите на днешната проява в ПГИИ  „Джон Атанасов“ в Търговище.

Снимка: ПГИИ Търговище