обновена 11:42 AM EEST, Jul 16, 2020

От понеделник всички търговищки училища ще провеждат обучение в електронна среда

uch 01191

От понеделник всички училища в област Търговище ще провеждат обучение в електронна среда.


Ученици и учители ще работят от домовете си под формата на онлайн обучение и уебинари, стана ясно след проведеното вчера извънредно заседание на Областния медицински съвет.


От Регионалния инспекторат по образованието излизат със съобщение към ученици, родители и преподаватели. Ето пълният му текст:

Уважаеми ученици,


Времето, прекарано вкъщи, е наложително да използвате за продължаване на Вашето образование – за овладяване на учебното съдържание, което Вашите учители ще Ви преподават дистанционно. Поддържайте обучителната си активност, като се упражнявате върху преподадените уроци.
Ограничете максимално достъпа си до обществени места. Избягвайте физически контакт с други хора. Използвайте активно средствата за лична защита и хигиена, осигурени от Вашите семейства.

Уважаеми родители,


Като отговорни граждани следете здравословното състояние на своите деца. Осигурете им лични предпазни средства. При най-малко съмнение за влошаване на здравето им, незабавно потърсете медицинска помощ. Подкрепяйте и мотивирайте децата си да се запознават редовно с учебните материали, предоставени им по различни канали от техните учители.

Уважаеми директори и педагогически специалисти,


Призоваваме Ви:
• да използвате технологичните възможности за обмяна на образователни ресурси с учениците и непрекъснат контакт с родителите;
• да насърчавате родителите да мотивират и контролират децата си;
• да консултирате и отговаряте на въпроси от учебния материал, които затрудняват учениците;
• да осигурите здравословни и безопасни условия за работа и обучение в повереното Ви училище.

Надяваме се с отговорност и общи усилия да преодолеем този труден период.