обновена 1:18 PM EEST, Jun 4, 2020

С онлайн уъркшоп отбелязват Деня на Европа в Търговище

sou2 trg

В онлайн уъркшоп "Бъдещето на Европа" се включват младежи от Търговище.

Поради обстоятелства, свързани с извънредното положение в България и пандемията на коронавируса, Информационен център "Европа Директно” отбелязва Деня на Европа - 9 май, с онлайн уъркшоп „Бъдещето на Европа”, съобщиха от Клуба на нестопанските организации в Търговище.


От средата на април 2020 г., по покана на информационен център „Европа директно”, млади хора и деца от Шумен и Търговище се занимаваха във виртуални уъркшопи с дейности, свързани с нашия общ дом – Европа. В навечерието на Деня на Европа – 9 май, ще представим продуктите от тези занимания чрез ресурсите на интернет, допълват от Клуба.


Инициатива е посветена на две от целите на Европейската комисия 2019 – 2023 г. - „Нов тласък за европейската демокрация” и „Съхраняване на Европейския ни начин на живот”.


Целта е, в отговор на съвременните предизвикателства в Европейския съюз, да се даде възможност на най-младите граждани да изразят своята позиция по темата.


Младежите – посланици на Европейския парламент и хоровата група на II СУ „Проф. Никола Маринов” ще изпълнят Химна на Европа в платформата ZOOM и ще представят мултимедийна презентация "Европейският съюз и моят свят", а ученици от СУ „Свети Седмочисленици” ще представят Дигитален сборник "Под дъгата на Европа".