обновена 1:37 PM EEST, Jun 18, 2021

Специална награда от конкурс за деветокласничка от Търговище

IMG 20200605 140445

Началникът на Регионално управление на образованието – Търговище Елка Станчева връчи днес специалната награда на РУО на Мария Захариева – ученичка от IX клас на Първо СУ „Св. Седмочисленици“, в рамките на Седмия национален конкурс с международно участие „България в картини и слово – 2020“.

Тя е отличена в направление „Презентация/видеоклип“ във II възрастова група. Отличие бе връчено и на нейния ръководител Фирдес Рушудова – учител по информатика и информационни технологии, за подготовка на отличени участници в конкурса. Елка Станчева пожела на ученичката да развива творческия си потенциал, да бъде упорита, креативна и с много труд и постоянство да постига мечтите си.

Националният конкурс се организира от Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК Търговище. Тазгодишните участници са групирани в 3 раздела – литературно творчество, рисунка и идеен проект (презентация, видеоклип), и са оценявани от 3-членно жури с председател. Целта е да се предостави възможност на учениците да създават материали, чрез които да изразяват своето отношение към значими културни,  исторически  и природни забележителности и събития в България и да провокира творческия им потенциал.

Конкурсът е включен в  Националния календар за изяви по интереси за деца и ученици за учебната 2019/2020 година на МОН.