обновена 2:59 PM EET, Nov 27, 2020

Зрелостници изрисуваха стенопис в родното училище

2su tgcom 2020 03 05 10007

Младите художници от випуск 2020 г., профил „Изкуства“, на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, оставиха своето послание в училището под формата на стенопис, вдъхновен от част от световното културно наследство на Микеланджело Буонароти „Господ вдъхва живот на Адам”.

Изящната творба, красяща тавана на Сикстинската капела, символизира стремежа към изкачване, израстване и извисяване на човешките възможности. Учениците се надяват със своя стенопис да събудят желанието за творчество и учение във всеки, прекрачил прага на Втора гимназия – така, както Господ вдъхва живот и пробужда човешкия устрем, съобщават от ръководството на училището. Преподавател на младите таланти е Полина Стефанова.

Традиция е всяка година завършващите ученици от профил „Изкуства“ да създават красиви стенописи във фоайетата и коридорите на училищната сграда, с което за пореден път в своя 12-годишен полет те изразяват обичта си към изкуството и училището. Дори усложнената ситуация от коронавируса и дигиталното обучение не попречи на техния ентусиазъм.

По този начин Второ СУ продължава да бъде една постоянна изложбена зала – пространство на младостта, таланта и българския дух, убеден е екипът на гимназията.