обновена 1:37 PM EEST, Jun 18, 2021

Грамоти за ученици, отличени в национални олимпиади

IMG 20200729 104055

Началникът на РУО – Търговище Елка Станчева връчи грамоти на ученици за отлично представяне в 39 - та Национална олимпиада по български език и литература и в 45 – та Национална олимпиада по биология и здравно образование.

Началникът на РУО – Търговище приветства отличените за постигнатите успехи и изказа своята благодарност към техните учители за приноса им в работата с учениците.

„За поредна учебна година област Търговище може да се похвали с ученици, достигнали до национален кръг на олимпиада по български език и литература. Многобройните си успехи младите таланти дължат на своите ръководители, а всяко едно почетно отличие води до издигане авторитета както на областта, така и на училището“, заяви Станчева и им пожела успехи в творчески и професионален план.

В Националната олимпиада по БЕЛ са отличени Светимира Петрова с ръководител Галина Станчева от I ОУ „Христо Ботев“ - Търговище и Дариана Трифонова с ръководител Керанка Петкова от I СУ „Св. Седмочисленици“ – Търговище.

В Националната олимпиада по биология и здравно образование отличие получи Цветан Иванов от ПГ „Христо Ботев“ – Попово с ръководител Нели Витанова.