обновена 1:37 PM EEST, Jun 18, 2021

Наградиха победителите в Националната олимпиада по информационни технологии

  • Публикувано в Образование

IMG 20200928 151055

Началникът на РУО – Търговище Елка Станчева награди ученици от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище, които са сред победителите на 18-та Национална олимпиада по информационни технологии.

Тя ги поздрави за отличното представяне и постигнатите високи резултати. „Безспорно Вие сте голям авторитет за Вашето училище. Продължавайте все така да мотивирате младите хора да разкриват потенциала, който притежават“, каза началникът на РУО и връчи грамота на ръководителя на учениците  Венка Петрова, ст. учител по информатика и информационни технологии.

           

За първи път Националната олимпиада по информационни технологии се проведе дистанционно, поради обявеното извънредно положение в страната. В електронна среда всички ученици, допуснати до националния кръг, са преминали защита на подготвения от тях проект и тестова част. От област Търговище сред победителите са Габриел Колева и Александра Шиклова с проекта си „Геометрични тела“ в категория „Мултимедия“ 5-8 клас и Нурджан Мехмедова и Десимира Димитрова с проекта си „Логически основи на компютрите“ в категория „Мултимедийни приложения“ 9-12 клас.