обновена 3:59 AM EEST, Jun 17, 2021

Международна награда от английската корона за ученици от Търговище

  • Публикувано в Образование

IMG 20201028 111850

Четири момичета от Търговище получиха Международна награда от херцога на Единбург.

Три от тях са от Първо СУ „Свети Седмочисленици - Айсун Исметова, Катерина Стойчева и Селин Билгинова. Четвъртият лауреат е Виктория Грънчарска от Второ СУ „Проф. Никола Маринов”. 

Домакин на церемонията по награждаването беше Първа гимназия, а специални гости бяха началникът на РУО – Търговище Елка Станчева, изпълнителният директор на наградата за България Любомира Велчева, и координаторът на програмата за Варна и Североизточна България Лилия Харизанова.

„Вие сте специални за нас. Продължавайте да се развивате и да усъвършенствате уменията и качествата си”, заяви  Станчева и връчи наградите на лауреатите.

Лидер на търговищката програма е преподавателят по български език и литература Анета Милева, която заедно с още две учителки от Търговище – Десислава Димова и Радмила Сапунджиева, получиха сертификати за супервайзори на Наградата.

Международната награда на херцога на Единбург е глобална структурирана програма за неформално образование и обучение, която предизвиква младите хора да мечтаят смело, да празнуват своите постижения и да променят света около тях. Младежите сами поставят лични и предизвикателни цели в четирите основни направления, развиване на умения, активна физическа дейности, доброволчество и приключение в природата. С помощта на опитен възрастен в ролята на техен ролеви модел и наставник (Лидер), те предизвикват себе си, откривайки своята цел, страст и място в света.