обновена 1:44 PM EEST, Apr 14, 2021

По нов проект работят в IV ОУ „Иван Вазов“ - Търговище

4ou 0520

По нов проект работят в IV ОУ „Иван Вазов“ в Търговище.

Новият проект „ Where is the beauty“  е по програма Еразъм+ в  партньорство с Португалия, Италия, Испания, Норвегия и Турция. В този проект представиме децата на нашето училище като творящи, толерантни членове на европейските държави. Ще открият красотата в себе си, спорта, изкуството и архитектурата, храната, природата и музиката, разказват от школото.

 Продължителността на проекта е две години, през които ще бъдат обменени опит, идеи, подходи и иновации в европейското образование.

При една от международните срещи, децата от Търговище се забавляваха с далечните си приятели от Португалия на английски език. Разпознаха Азорския остров Терсейра, научиха и кратки фрази на португалски. От своя страна нашите деца научиха връстниците си на думите „благодаря“ и „довиждане“ на български, показаха им на Гугъл Мапс къде се намира Търговище и разказаха за неговите забележителности.

Под формата на състезание премина следващата онлайн среща. Всяка  страна от участниците беше подготвила презентация, която издаваше информация за столиците, флаговете, местоположението на всяка страна, както и за техни забележителности. След всяка презентация учениците трябваше да покажат своята наблюдателност и да разпознаят и отбележат верните отговори в Kahoot test за кратко време.

Срещата премина изключително емоционално, а нашата страна беше на призовите места във всеки тест, се похвалиха от IV ОУ „Иван Вазов“.