обновена 1:44 PM EEST, Apr 14, 2021

Доброволчески клуб „Заразно добро“ създадоха гимназисти в Търговище

121820660 3334256849944987 2283844866302088523 o

Във Второ СУ ,,Проф. Никола Маринов“ Търговище е създаден доброволчески клуб "Заразно добро".

Инициатори са учениците от ХІ клас, профил ,,Изкуства“ – изключително чувствителни към изпитанията, породени от предизвикателствата на времето. Те са твърдо убедени, че не бива да допускаме физическата дистанция да се превърне в социална изолация. Силната им потребност да бъдат полезни ги мотивира да се свържат с екипа на TimeHeroes – най-голямата доброволческа платформа в България, и да потърсят идеи как да превърнат времето и уменията си в позитивна сила, информират от училището.

Гимназистите се впускат в „Купата на героите“ – доброволческо състезание на училищата в България.

Училищният доброволчески клуб ,,Заразно добро“ вече има две осъществени мисии – даряване на продукти и материали за рисуване на децата от Центъра за временно настаняване в Търговище и изпращане на благодарствени писма до лекарите от МБАЛ – Търговище и до учители, по повод Световния ден на думата „благодаря“.

Доброволците споделят, че са открили своето призвание – да променят училището, квартала, общността, града си.

В клуба вече членуват ученици и от останалите паралелки на ХІ клас. Желанието на създателите му е да бъде ,,заразена“ с добро цялата училищна общност. Те призовават всеки, който желае да носи усмивки на хората, да подарява щастие и да прави добро, да се присъедини към клуба, а страницата им във Фейсбук е „Заразно добро“.