обновена 1:44 PM EEST, Apr 14, 2021

Специална награда от национален конкурс за млада търговищка писателка

2su tgcom 2021 02 04 20001 1 800x445

Осмокласничка от Втора гимназия спечели специална награда от конкурса „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“ за 2020 г.


Сияна Димитрова участва в Седмия национален литературен конкурс на тема „Разказ в 10 изречения“ с творбата си „Благодарността на Абигейл“, съобщават от училището. За нея 14-годишната писателка бе удостоена със специалната награда – публикуване на разказа ѝ в книгата сборник „Разказ в десет изречения“ през месец май.


За детската невинност и чистота, за способността да надмогваш злото и да отвориш сърцето си за простичките неща, с които е изпълнен светът и които правят живота прекрасен – за всичко това разказва един миг от съществуването на малката Абигейл. А авторката Сияна отправя посланието си за доброто и надеждата, които неизменно са наша опора и в този труден за всички момент, споделя Милена Драгнева – старши учител по български език и литература в училището.

Престижният конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“ се организира от Фондация „Шанс за децата и природата на България“. В тазгодишното му издание са се включили 223 млади български творци от над 60 населени места в страната и чужбина. Конкурсните творби са били оценени от компетентно жури с председател Митко Новков, доктор на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“, директор на програма “Христо Ботев” на БНР, автор на 8 книги, литературен критик, медиен наблюдател и преподавател в НБУ, и членове - писателите Радослав Гизгинджиев, Иван Тотев и Димитър Стефанов, както и журналистката Невена Праматарова.


Снимка: II СУ Търговище