обновена 1:44 PM EEST, Apr 14, 2021

Електронна книжка с чудесата на света сътвориха петокласници от Търговище

  • Публикувано в Образование

sgrada 1sou

Електронна книжка с чудесата на света сътвориха петокласници от Търговище.

За поредна учебна година учениците от Първо СУ „Св. Седмочисленици“  направиха интересни проекти, като съчетаха знанията си по два предмета – История и цивилизации и Информационни технологии. 

Тази година темата за чудесата на света по история съвпадна с програмата по ИТ. С колегите решихме да направим комплексен урок. Задачата на децата беше да си изберат едно от Седемте чудеса на света, да потърсят снимки и информация в интернет, след което да го представят чрез изученото по Информационни технологии, разказа преподавателят по история Кремелита Бонева.

Учениците с готовност и желание се включват в проекта. Всеки си избра да представи по едно от чудесата на света, като имаше на разположение една седмица, за да потърси и събере информация за него, поясни  Бонева.

Всичките 115 деца се справят отлично с поставената задача, събирайки любопитни факти за чудесата на света. Повечето от тях са предпочели да почерпят информация и представят пирамидите в Гиза и висящите градини във Вавилон.

Проектите им са събрани в електронна книжка, благодарение на преподавателите по ИТ Димана Петрова и Петранка Ангелова. Много сме доволни от изпълнението на задачата, учениците с желание я осъществиха и резултатът е налице, сподели още Кремелита Бонева и издаде, че занапред имат още интересни идеи за комплексни часове.

Електронната книжка  може да бъде разгледана ТУК