обновена 1:37 PM EEST, Jun 18, 2021

Наградиха победителите във фотоконкурса „Доброто на фокус“

20210324 141235

Днес при спазване на противоепидемичните мерки началникът на РУО – Търговище Елка Станчева награди победителите в първото издание на ученическия фотоконкурс за снимка с послание „Доброто на фокус“, организиран от регионалното управление.

 

„Продължавайте да забелязвате добрите неща около Вас, да сътворявате и да правите добро всеки ден, защото добротата е сила, тя е белег на превъзходство. Днес все повече се нуждаем от това да правим добрини, за да направим света, в който живеем, по-добър“. С тези думи началникът на РУО поздрави победителите и им пожела да продължат да запечатват добрите моменти около себе си и догодина отново да участват в конкурса. На победителите бяха връчиха грамоти и предметни награди – безжични слушалки, преносими тонколони и слушалки с микрофон. Всички останали участници във фотоконкурса също ще получат грамоти за участие и поощрителни награди.

           

Във фотоконкурса, който се проведе в периода 1-28 февруари 2021 г., участваха общо 23-ма ученици от V до XII клас. Всеки автор участва с по една снимка със заглавие и придружена с кратко послание. Участниците бяха оценявани от 5-членно жури съобразно композицията и въздействието на фотосите. Инициативата цели да стимулира изявите и да провокира учениците да покажат чрез фотографии гледната си точка за ценностите в живота.

В първа възрастова група победители са:

1 място – Денислав Денев, VI а клас, Второ СУ "Проф. Н. Маринов“ гр. Търговище;

2 място – Никола Киров, VII б клас, I ОУ ‚,Христо Ботев“, гр. Търговище;

3 място – не се присъжда

Във втора възрастова група победители са:

1 място – Свилена Захариева, IХ клас, I СУ ‚,Свети Седмочисленици“ гр. Търговище;

2 място – класирани са двама участници:

- Ирена Иванова, ХI клас, Второ СУ "Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище;

- Иван Иванов, Х клас, Профилирана гимназия „Симеон Велчев“ гр. Омуртаг;

3 място – класирани са двама участници:

- Преслава Тодорова, VIII а клас, ПГТЛП  гр. Попово;

- Станислава Станчева, X клас, ПГСС „Никола Пушкаров“ гр. Попово.