обновена 5:26 AM EEST, Jun 20, 2021

Продължават дните на STEM професии в Търговище

ikon tehn trg

Вчера в електронната платформа на Microsoft Teams се проведе открит урок „Мост между класове и предмети“, представен от учители от  Професионалната гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов“.

Организатор е Регионалното управление на образованието в Търговище. Проявата е част от второто издание на Дни на STEM професии и профили "Да творим в екип". В срещата се включиха учители по професионално/профилирано обучение от 14 училища с гимназиален етап в област Търговище.

Бинарният урок се проведе с ученици от X и XII клас по три различни предмета – Предприемачество в XII клас, Икономика в X клас и Информационни технологии в X клас. Учителите по съответните предмети С. Николова, С. Божкова и В. Вичева представиха темата на урока. Дванадесетокласници представиха заснет от тях видеоматериал за реално маркетингово проучване. Съвместно с десетокласниците те оформиха данните в електронни таблици. Въз основа на получената информация сформираните екипи от Х клас представиха свои решения по предварително поставени въпроси в работни листи. 
 
Основната цел на STEM урока е създаване на положително отношение у учениците към икономиката, новите технологии и научно-техническия прогрес.