обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Ученици от Търговище основаха читателски клуб

1su 100521

Читателски клуб основаха гимназисти от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ в Търговище.

Клубът организира различни събития като отворени дискусии, литературни четения, срещи с утвърдени писатели и поети и др. Макар да е създаден спонтанно, той бързо набира популярност и в момента в него членуват близо 20 ученици. Срещите им са редовни и изпълнени с интересни разговори, посочват от училището.

Младежите провеждат срещите си в двора на училището или в близкия парк „Борово око“, където към тях се присъединяват и други хора. Според тях, ползата от извънкласно занимание като клуба по четене е голяма - стимулира мозъка, намалява стреса, развива паметта, разширява речниковия запас.

„Обединява ни страстта към книгите и четенето. Освен това откриваме ползите от него и не го смятаме за нещо скучно, което ни налагат от училище“, коментират учениците.

„Вярвам, че един ден читателските клубове ще станат масово явление. Все повече хора осъзнават необходимостта да поддържат умувете и душите си будни и вдъхновени чрез стойностни книги така, както спортуват, за да поддържат тялото си здраво“ – казва ръководителят на клуба Анета Милева.

Снимка: I СУ Търговище