обновена 1:09 PM EEST, Sep 24, 2021

Антоанета Костадинова откри учебната година в Първа гимназия

  • Публикувано в Образование

242061105 1905472029633239 2329800079602175166 n

Олимпийският вицешампион Антоанета Костадинова беше специален гост на първия учебен ден в Първо СУ „Свети Седмочисленици“.

„Вярвам, че тук ще срещнете най-добрите учители, които ще ви помагат във всичко“, каза тя в приветствието си към най-малките ученици. Сребърният медалист от игрите в Токио им пожела здраве и успехи. Костадинова е завършила Първа гимназия, а сега голямата й дъщеря е във втори клас в училището.

И тази година, заради мерките за безопасност, се наложи откриването да протече в две части. В първата тържествено прекрачиха прага на училището децата от подготвителната група, първи и пети клас. Поздрав към тях отправи и директорът Севдалина Зафирова.

„Днес поемате по пътя на знанието. Ще бъде интересно и забавно. Ще бъдете творци и откриватели. Ще ви водят най-добрите учители“, обърна се тя към най-малките ученици. Директорът пожела успех и на петокласниците, които влизат в прогимназиалния етап на обучението си.

Втората част тържеството беше за учениците от осми клас, които започват гимназия, и абитуриентите. „Пътят на образованието не е лек, но само той води до свобода и просперитет“, каза Зафирова на гимназистите и подчерта, че те трябва да се чувстват горди от факта, че учат в най-старото и авторитетно училище в Област Търговище.