обновена 10:44 AM EEST, Aug 13, 2022

Шест училища и две детски градини с нови площадки за обучение по безопасност на движението

bdp1

Шест училища и две детски градини в област Търговище ще получат средства за изграждане на нови площадки за обучение по безопасност на движението.


Те се финансират по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“. Проектите предвиждат осигуряване на външни и вътрешни площадки (подвижни зони) в детските градини и училищата, както и закупуване на оборудване (светофари, пътни знаци, конуси и др.). Целта е формиране на умения за безопасно поведение на пътя, което да доведе до намаляване на инциденти с деца и ученици по пътищата, поясняват от МОН.


В Търговище площадка ще бъде изградена в Професионална гимназия по земеделие. Тя ще получи 3 500 лв. за този проект. Същата сума ще бъде отпусната и на ОУ "В. Левски" в с. Крепча, СУ "В. Левски" в Опака и Професионална гимназия по техника и лека промишленост в Попово.

Нова площадка за безопасност на движението ще има в ОУ "Хр. Ботев" в Камбурово. За нея ще бъдат отпуснати 3 470 лв.

ОУ "Н. Й. Вапцаров" в Попово пък ще получи 1 850 лв.


2 500 лв. ще бъдат отпуснати на Детска градина № 1 "Веселушко" в областния град, а за Детска градина "Здравец" в Попово отпуснатите средства са в резмер на 900 лв.


Близо 800 000 лева са отпуснати за изграждане на нови площадки за обучение по безопасност на движението в 384 училища и детски градини в страната.