обновена 6:57 AM EEST, Jul 19, 2024

Нови 16 клуба за извънкласни дейности

  • Публикувано в Образование

phpThumb generated thumbnail

В Търговище се проведе работна среща с директорите на училища от областта по повод предстоящите дейности по проект „Образование за утрешния ден“.


Във връзка с това започва обучение на учители за работа с дигитални ресурси и внедрената платформа за образователни услуги и съдържание с цел въвеждане на иновативни методи на преподаване чрез съвременни ИКТ, информират от РУО - Търговище.

По време на срещата бе представена и информация за включване на учителите в дейността по разработване на дигитално образователно съдържание.

В електронната платформа „Дигитална раница“ образователно съдържание могат да разработват и споделят всички учители по учебни предмети от I до XII клас за общообразователна подготовка. Тези уроци ще бъдат видими за учители и ученици на ниво училище. Ако учителят прецени, че неговият урок е добър и може да се използва от учители и ученици от цялата страна, тогава има възможност да го изпрати за одобрение. След оценка по утвърдена от МОН методика, това съдържание ще бъде публикувано в съответната категория в платформата, като учителите ще получават заплащане за всеки разработен от тях и публикуван за национално ползване авторски урок.

До 15 декември 2023 г. продължава изпълнението на дейността по повишаване на дигиталната компетентност и умения на учениците под формата на извънкласни дейности (клубове по интереси и допълнителни занимания по ключови дигитални умения – базови и за напреднали). През настоящата учебна година са сформирани нови 16 клуба с ученици в 11 училища, допълват от образователния инспекторат в Търговище.

Новината е тагната с: ученици среща руо търговище учители