обновена 8:12 AM EEST, Jun 21, 2024

Две нови училища за пример от Търговище

  • Публикувано в Образование

pgii 0723

Две търговищки училища започнаха учебната година като участници в четвъртия випуск на програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час” и през следващите две години ще подобряват устойчиво управленските и преподавателските си практики с фокус върху учениците.

Това са Трето основно училище "Петко Рачов Славейков" и Професионалната гимназия по икономическа информатика "Джон Атанасов".


През следващите две учебни години училищата ще преминат през съвременни обучения, инвидивуална подкрепа, прилагане наученото в практиката и споделяне и учене в общност. Всички тези елементи се надграждат, допълват и развиват непрекъснато и през опита на всеки нов випуск училища.


Досега в програмата бяха включени Второ средно училище "Професор Никола Маринов", Основно училище "Георги Стойков Раковски" в с. Голямо ново и Професионална гимназия по селско стопанство "Никола Пушкаров" в Попово.


До 5 декември общинските и държавни училища от Търговищка област също могат да станат част от следващия випуск на програма “Училища за пример”.