обновена 7:32 AM EEST, Jun 23, 2024

С призови места от международен конкурс

  • Публикувано в Образование

399498065 792281772910546 6185321928151352342 n

Три призови места спечелиха възпитаници на Първо основно училище "Христо Ботев" в XV Международен конкурс „Аз обичам Черно море“.


В раздел „Литературно творчество – проза“ текстът на седмокласника Кирил Киров спечели втора награда. Ръководител на талантливия тийнейджър е Ванушка Жекова, старши учител по БЕЛ.


В същата категория есето на шестокласничката Пламена Попова е класирано на трето място. Тя получи подкрепата на своя преподавател Галина Маринова.


За поезия във II възрастова група журито класира на трето място стихотворението на петокласничката Мирела Костова. Тя работи в творчески екип с Галина Станчева, главен учител в прогимназиален етап.


Конкурсът „Аз обичам Черно море“ се реализира със съдействието на МОН, Община Несебър, Национален дворец на децата и ОДК – Несебър. Той е част от програмата на Община Несебър за отбелязване на Международния ден на Черно море. Целта на творческото събитие е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона; да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.