обновена 7:32 AM EEST, Jun 23, 2024

Деца проследиха пътя на парите

  • Публикувано в Образование

 404260625 800263685445688 2965179761796796683 n

Третокласници проследиха пътя на парите.


Традиционно I ОУ „Христо Ботев“ се включва в Световната седмица на предприемачеството. По повод глобалната инициатива, вчера беше представена открита практика на тема „Пътят на парите“.


Целите й бяха ориентирани към запознаване с древната история на парите, значението им, стоковата търговия, стойността и „законите“ на парите, споделят от училището.


Разнообразни интерактивни методи с екипни дейности бяха основен компонент в урока. С комбинация от класически и иновативни подходи класният ръководител - главен учител Румяна Колева, актуализира предходни знания и въведе новото учебно съдържание. Учениците бяха провокирани да мислят, да формулират точни и ясни отговори, както и да усвоят нови думи от финансовата сфера при изработването на мисловни карти, посветени на идеята за пътя на парите.


Специален гост на урока беше представител на банков клон в Търговище. Той разказа за професията на банкера и основните функции на финансовата институция.

На откритата практика присъстваха Люба Колева и Симеон Симеонов от РУО - Търговище, Димитър Алексиев - директор на учебното заведение, учители и представители на родителската общност.