обновена 6:16 AM EEST, Jul 19, 2024

С две награди от национален конкурс

450397042 955586159913439 1886229589219685191 n

С пореден успех в областта на творческото писане се поздрави ботевската възпитаничка Мирела Костова. 


След като през изтеклата учебна година нейни текстове бяха отличени в Международния конкурс "Аз обичам Черно море" и Националния конкурс "България и Китай - древни и уникални цивилизации", в началото на лятната ваканция петокласничката спечели нови награди.


Националният конкурс „Аз и моите приятели - животните“, организиран от НДД и МОН, има за цел възпитаването на отговорност и хуманност у младите хора към представителите на животинския свят. Творческата инициатива е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците.
В раздел "Литературно творчество" - поезия, втора възрастова група (V - VII клас), компетентното жури класира стихотворението на Мирела на първо място. Творбата носи заглавието "Макс" и е посветена на любимото куче.


В направлението за проза талантливата петокласничка получи още една награда. Разказът "Най-верният приятел" е отличен с втора награда.


Димитър Алексиев, директор на I ОУ "Христо Ботев", връчи грамотите и медалите на бъдещата шестокласничка.


Мирела Костова е единствената участничка в конкурса, на която журито присъди две отличия за литературно творчество - признание за стил на писане и превъплътена емоция.
През учебната година момичето, обичащо да създава лично творчество, разчиташе на силната подкрепа на своя ръководител в литературните изяви Галина Станчева, гл. учител в ПЕ.

 Източник: Първо ОУ Търговище