charovna2017

обновена 2:31 PM EET, Nov 15, 2018

Общество и право

Общество и право

В Търговище се проведе Национална конференция „Иновации в социалната работа в общността“

a1511181

Търговище бе домакин на Национална научно-практическа конференция „Иновации в социалната работа в общността. Съвременни терапевтични и обучителни методи и подходи“.

Нейни организатори са Национален алианс за социална отговорност и Община Търговище.


Събитието се проведе в зала 74 на Общината. На него присъстваха заместник областният управител Панайот Димитров, кметът д-р Дарин Димитров, председателят на НАСО Георги Георгиев, заместник-кметовете Рая Матева и Емине Якубова, секретарят на Общината Христалина Халачева, директорът на РДСП Гергана Георгиева и директорът на Дирекция „Социално подпомагане” - Търговище Тензиле Ахмедова.

a1511183
Конференцията беше открита от Златка Иванова - експерт-координатор на Национален алианс за социална отговорност – Търговище. Целта ни е да се даде свободно пространство и възможност за обмен на иновации и знания в социалната практика, както и да се повиши квалификацията на специалистите, които работят в сферата на услугите, каза тя.


Панайот Димитров приветства всички присъстващи и подчерта, че Националният алианс за социална отговорност е водеща организация с богат опит в областта на социалните услуги и политики, подкрепата на хора с увреждания и услугите за деца.


По време на форума бяха представени иновативни терапевтични и обучителни методи и подходи на фондации и сдружения от градовете Русе, София, Перник и Варна, както и на Международната социална служба в България. В програмата бе включено и посещение на социални услуги в Търговище – Комплекса за здравно-социални услуги, базата на Фондация „Ботаника лайф” и Къщата „Сигурен старт”.

Пускат на свобода срещу парична гаранция съдебния охранител

45347544 703527283342225 2469518749665853440 n

Окръжният съд в Шумен е определил 5 000 лв. парична гаранция за бившия служител на Съдебна охрана - Търговище Валентин П./49г./, който с автомобила си блъсна мотор с двама младежи и избяга, пише "ТРУД".

Окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров е поискал съдът в Шумен да потвърди първоначалната мярка задържане под стража. Защитникът на Парашкевов е настоял за по-лека мярка, а съдът е определил парична гаранция.

След внасяне на паричната гаранция следва Валентин П. да бъде освободен.

Глоба от 100 лева за младеж, хвърлил балон с вода по детска количка

sgrada okrujen sud trg

Глоба от 100 лева отнесе младеж за дребно хулиганство в Търговище.


Районният съд наложи административното наказание на младия мъж за това, че е извършил непристойни действия, нарушаващи обществения ред и спокойствие.


На 30.04.2018 г. шестима приятели, сред които и нарушителят, пристигнали с два автомобила в Търговище от Разград. Чудейки се какво да правят, решили да се позабавляват като напълнят с вода балони, които след това да изхвърлят от движещите се по улиците на града автомобили, целейки сградите.


В изпълнение на замисленото, напълнили с вода около 20 балона, разделили ги в двете коли и потеглили, като всички, освен шофьорите на автомобилите, хвърляли от водните балони.


Когато минавали по ул. „П. Р. Славейков“, подсъдимият изхвърлил воден балон, който обаче, вместо да попадне на някоя от сградите по улицата, уцелил детска количка, спукал се и намокрил детето в нея. Младежът не разбрал, че балонът му е попаднал там, но спътниците му видели и разбрали, че са прекалили със забавлението си и с това обиколката им из Търговище приключила.


За това нарушение съдът наложи наказание „глоба“ в размер на 100 лева, отчитайки смекчаващите обстоятелства – липсата на данни за извършени други противообществени прояви, включително и престъпления, ниска наказателноотговорна възраст, самопризнанието и изказаното съжаление за извършеното от страна на нарушителя.

 

На 26-то място сме по започнато строителство на нови сгради

36728458 2147934918569195 9217623618266071040 n

През третото тримесечие на 2018 г. местните администрации в област Търговище са издали разрешителни за строеж на 12 жилищни сгради с 68 жилища в тях и 5 814 кв. м разгъната застроена площ (РЗП) и на 19 други сгради с 5 493 кв. м РЗП. За това информират от Отдел „Статистически изследвания” - Търговище.


Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради са без промяна, броят на жилищата в тях нараства със 161.5%, а общата им застроена площ - с 92.0%. Разрешителните за строеж, издадени на други сгради, се увеличават с 35.7%, а общата им застроена площ - с 8.1%.


В сравнение с третото тримесечие на 2017 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради са повече с 9.1%, жилищата в тях - със 126.7%, а разгънатата им застроена площ - със 79.5%. При другите видове сгради броят на издадените разрешителни за строеж се увеличава с 5.6%, докато тяхната РЗП е по-малко с 31.3%.


По издадени разрешителни за строеж на нови жилищни сгради област Търговище е на 25-то място в страната. Първа е област София (столица) с издадени 296 броя, следвана от област Пловдив - с 239.


През третото тримесечие на 2018 г. в област Търговище е започнал строежът на 4 жилищни сгради с 14 жилища в тях и с 1 211 кв. м обща застроена площ.


В сравнение с третото тримесечие на 2017 г. започнатите нови жилищни сгради намаляват с 20.0%, жилищата в тях - с 44.0%, а разгънатата им застроена площ - с 32.3%.


По започнато строителство на нови сгради област Търговище е на 26-то място в страната. Първа е област Пловдив - 182 жилищни и 74 други сгради, следвана от област София (столица) - 181 жилищни, 16 административни и 36 други сгради, отчитат статистиците.

 

Ученичка от ПГИИ „Джон Атанасов“ с награда от кампанията „Влез в час с данъците 4“ на НАП

IMG 20181114 142112

Вайде Елебашъ, ученичка от ПГИИ „Джон Атанасов“ в гр.Търговище, грабна поредната награда в новия сезон на образователния проект на НАП „Влез в час с данъците“.

С правилните си отговори на теста за данъците в България, здравното и социално осигуряване Вайде си спечели смарт часовник. Вчера тя получи наградата си лично от Антония Стойчева - директор на офиса на НАП в Търговище, а на връчването присъстваха  Виолета Вичева-Иванова – заместник-директор на ПГИИ „Джон Атанасов“ и Станислава Божкова – старши учител.

За четвърта поредна година, едновременно със старта на учебната година, НАП даде началото на образователния си проект „Влез в час с данъците“. Тази година кампанията променя своя формат, за да бъде още по-близо да навиците и интересите на учениците. Лекциите, които ще изнасят служителите на НАП в класните стаи, ще включват видео материал, който представя данъчната материя чрез диалог с участието на популярни лица. С изнасянето на уроци пред учениците, с разясненията за необходимостта от плащане на данъци и осигуровки и вредите от сивата икономика, приходната агенция си поставя за цел да промени възприятията на младите хора и да ги подготви за предстоящия им досег с финансовата система.

Всички ученици могат да посетят сайта на кампанията www.vlezvchas.bg , където да  получат повече информация за проекта и да се състезават в интерактивна игра за атрактивни награди. Тези от тях, които имат профили от предишните сезони на проекта, не е нужно да правят нова регистрация. Всеки тест за награда е достъпен в сайта в продължение на 2 седмици. На 26 ноември ще стане ясен следващият късметлия с награда от приходната администрация. 

В четвъртото издание на „Влез в час с данъците“ НАП ще раздаде 10 големи награди – 2 игрови конзоли, 2 гейминг системи за виртуална реалност, 2 велосипеда, 2 електрически смарт ховърборда и 2 смарт часовника. Наградите се разпределят на случаен, лотариен принцип, посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер.

 

Изложба „Чудният свят на тракийката” ще бъде открита в търговищкия музей

sgrada reg muzei trg

На 15 ноември 2018 г. Регионален исторически музей – Търговище представя изложбата „Чудният свят на тракийката”, дело на Регионален етнографски музей – Пловдив.


Изложбата ни разкрива по интересен начин жената и нейния сложен свят. Подбрани са важни етапи от живота на тракийката – раждане, лазаруване, годеж, сватба, майчинство и свързаните с тях специфични обреди и обичаи. Пред посетителя се разкрива чудният свят на тракийката, нейните блянове и копнежи от люлката, та до дълбоки старини. Жената е тази, която следва и предава традицията, споделят организаторите на изложбата и допълват, че експозицията се стреми да покаже всички женски аспекти, а не само най-често изникващия в съзнанието ни образ на работеща жена, която се грижи за къщата, уюта и хармонията в семейството.

Посетителите ще могат да видят облекла и накити от Тракия с характерна символика. За най-малката публика е предназначена интерактивна част с въпроси, чиито отговори ще бъдат пръснати като закачки из самия музей.

Изложбата ще бъде открита на 15 ноември (четвъртък) 2018 г. от 17.30 часа в Славейковото училище и ще продължи до 7 март 2019 г.

ЗАВЪРШИХА ПРОЕКТ „РАЗВИТИЕ, ОБНОВЯВАНЕ И МОДЕРНИЗИРАНЕ НА ГРАДСКАТА СРЕДА В ГР. ТЪРГОВИЩЕ“ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“ 2014-2020

DSC02252

rr 1211181

На 14.11.2018 г. от 14.30 ч. се проведе церемония „Официално откриване“  на  обект:  Обособена позиция №1 „Цялостен ремонт и обновяване на ул. „Гладстон” и ул. „Велико Търново”. Строителните дейности са по Проект BG16RFOP001-1.033-0002 „Развитие, обновяване и модернизиране на градската среда в град Търговище", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Бенефициент е община Търговище. Общата стойност на проекта е 5 414 289,55 лв., от които - 4 460 510,55 лв. европейско финансиране; 787 148,93 лв. национално съфинансиране; 166 630,07 лв. финансиране от община Търговище. Основната цел на проекта е да се създаде привлекателна, устойчива и достъпна градска среда.

Изказване направиха кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров и ръководителят на проекта инж. Димо Димов. Отец Славчо направи водосвет и освети обекта.

Извършените строителните дейности  на обекта включват цялостна реконструкция, разширяване и благоустрояване на обекта; уширение на пътното платно и допълнителна лента за изчакващи леки автомобили в зоната на пазара, подмяна асфалтовите и тротоарни настилки с нови, нови зелени площи, нови бетонови бордюри, изграждане на нова двупосочна велоалея, улично осветление, изграждане на ефектно алейно осветление.

rr 1211182

14 акта са съставени при проверки на горските стражари

sidp 0118

Общо 14 акта са съставени при проверки на горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

При обход на територията на ДЛС „Балчик” са задържани 12 куб. м незаконно добити дърва за огрев и един инструмент за дърводобив. За установените нарушения служителите на стопанството са съставили седем акта. Други четири акта и два констативни протокола са съставени за незаконната сеч на 2,5 куб. м дървесина в ДЛС „Тервел”.

Незаконна сеч е разкрита и в ДГС „Варна”, където горските стражари са конфискували 6 куб. м дърва за огрев без маркировка и документи за законен произход. На нарушителите са съставени акт и констативен протокол.

С два акта и един констативен протокол са завършили проверките в ДГС „Търговище”. Установените 1 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев са задържани.

Два констативни протокола за нарушения на Закона за горите са съставени в ДГС „Генерал Тошево”, а един – в ДГС „Шумен”.

В рамките на изминалата седмица служителите на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП са извършили общо 875 проверки. 172 от тях са на обекти за добив на дървесина, 319 – на превозни средства, а 384 – на физически лица, от които 320 са на ловци. 

 

ЗАВЪРШИХА ПРОЕКТ „РАЗВИТИЕ, ОБНОВЯВАНЕ И МОДЕРНИЗИРАНЕ НА ГРАДСКАТА СРЕДА В ГР. ТЪРГОВИЩЕ“ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“ 2014-2020

DSC02233

rr 1211181

На 14.11.2018 г. от 14.00 ч пред сградата на Търговски комплекс „Сити Център” се проведе церемония „Официално откриване“  на  обект: Обособена позиция №4 „Цялостен ремонт и обновяване на кръстовище за кръгово движение на бул. „Митрополит Андрей” и ул. „Поп Сава Катрафилов”. Строителните дейности са по Проект BG16RFOP001-1.033-0002 „Развитие, обновяване и модернизиране на градската среда в град Търговище", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Бенефициент е община Търговище. Общата стойност на проекта е 5 414 289,55 лв., от които - 4 460 510,55 лв. европейско финансиране; 787 148,93 лв. национално съфинансиране; 166 630,07 лв. финансиране от община Търговище. Основната цел на проекта е да се създаде привлекателна, устойчива и достъпна градска среда.

Изказване направиха кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров и ръководителят на проекта инж. Димо Димов. Отец Славчо направи водосвет и освети обекта.

Чрез реализацията на проекта се постигна регулирането на движението в едно от най-натоварените и конфликтни кръстовища от транспортната схема на града.

rr 1211182

Работна среща с животновъди от областта се проведе в Търговище

1211181

Днес в конферентната зала на Областна дирекция „Земеделие” се проведе работна среща с животновъди от цялата област за разясняване на схемите и мерките с обвързано подпомагане, по които стопаните могат да кандидатстват.

Срещата бе открита и ръководена от областния управител на Търговище Митко Стайков и на нея присъстваха директорът на ОД „Земеделие” Севда Ерменкова, председателят на Консултативния съвет по животновъдство в област Търговище Имрен Мехмедова, както и служители на ОД „Земеделие” и Държавен фонд „Земеделие”.


„Виждате, че полагаме усилия да създаваме по-добри условия за комуникация между Вас и администрацията”.

С тези думи областният управител приветства животновъдите и честити на служителите на земеделските служби новия фронт офис.

1211182
На срещата бяха представени основните изисквания за кандидатстване по схемите за обвързано с производството подпомагане на животни. Бяха разяснени предстоящите през 2019 г. процедури и основни направления за отпускане на държавни помощи в секторите „Растениевъдство” и „Животновъдство”, както и данъчните облекчения, които могат да ползват стопаните.

Служителите на ОД „Земеделие” запознаха присъстващите животновъди и с очакваните изменения по отделните схеми за обвързано подпомагане през 2019 г. по линия на директни плащания.


В рамките на работната среща бяха представени още условията и редът за признаване на организации и групи на производители на земеделски продукти и правилата за организиране на фермерските пазари.

 

ЗАВЪРШИХА ПРОЕКТ „РАЗВИТИЕ, ОБНОВЯВАНЕ И МОДЕРНИЗИРАНЕ НА ГРАДСКАТА СРЕДА В ГР. ТЪРГОВИЩЕ“ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“ 2014-2020

DSC02216

rr 1211181

На 14.11.2018 г. от 12.00 ч. пред сградата на МБАЛ Търговище се проведе церемония „Официално откриване“  на  обект:  Обособена позиция №3 „Цялостен ремонт и обновяване на бул. „Сюрен”. Строителните дейности са по Проект BG16RFOP001-1.033-0002 „Развитие, обновяване и модернизиране на градската среда в град Търговище", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Бенефициент е община Търговище. Общата стойност на проекта е 5 414 289,55 лв., от които - 4 460 510,55 лв. европейско финансиране; 787 148,93 лв. национално съфинансиране; 166 630,07 лв. финансиране от община Търговище. Основната цел на проекта е да се създаде привлекателна, устойчива и достъпна градска среда.

Изказване направиха кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров и ръководителят на проекта инж. Димо Димов. Отец Славчо направи водосвет и освети обекта.

Извършените строителни дейности включват цялостна реконструкция, разширяване и благоустрояване на обекта. Изграждане на ивица пътно платно за изчакващи МПС за пациенти на МБАЛ, улично осветление, изграждане на ефектно алейно осветление.

rr 1211182

Втори тренинг "Дерзая" в Младежкия дом

ydxj0034

Вторият от поредица тренинги за личностно развитие, наречен "Дерзая", се състоя в Младежки дом - Търговище от 9 до 11 ноември.

В него се включиха 20 млади хора от града на възраст от 15 до 18 години.


Обучители бяха Никола Димов и Марта Златева.


Интересът и активността на младежите бяха големи. Стъпка по стъпка те научиха нови неща за себе си, за другите и общността, чрез преживяване. Влизаха в роли, сблъскаха се с трудни и дори неразрешими казуси, участваха в активности, които им дадоха възможност да се изявят като индивидуалност и да работят в екип.

През декември обученията продължават.

ЦМДИ Търговище

ЗАВЪРШИХА ПРОЕКТ „РАЗВИТИЕ, ОБНОВЯВАНЕ И МОДЕРНИЗИРАНЕ НА ГРАДСКАТА СРЕДА В ГР. ТЪРГОВИЩЕ“ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“ 2014-2020

DSC02174 1

rr 1211181

На 14.11.2018 г. от 11.30 ч. на ул. „3-ти март“, кв. „Запад-2”, гр. Търговище се проведе церемония „Официално откриване“  на  обект: Обособена позиция №2 „Цялостен ремонт и обновяване на ул. „3 март” и от бул. „Трайко Китанчев” до връзката с околовръстния път”. Строителните дейности са по Проект BG16RFOP001-1.033-0002 „Развитие, обновяване и модернизиране на градската среда в град Търговище", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Бенефициент е община Търговище. Общата стойност на проекта е 5 414 289,55 лв., от които - 4 460 510,55 лв. европейско финансиране; 787 148,93 лв. национално съфинансиране; 166 630,07 лв. финансиране от община Търговище. Основната цел на проекта е да се създаде привлекателна, устойчива и достъпна градска среда.

Изказване направиха кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров и ръководителят на проекта инж. Димо Димов. Отец Славчо направи водосвет и освети обекта.

Строителните дейности извършени на обекта включват: цялостна реконструкция, разширяване и благоустрояване на обекта. Уширение на пътното платно, подмяна на асфалтови настилки, нови зелени площи, ново улично осветление.

rr 1211182

През третото тримесечие средната заплата в Търговищко e 872 лева

tg09166

По предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на септември 2018 г. в област Търговище са 27 913.

Средната брутна месечна работна заплата през юли е била 853 лв., през август – 840 лв., а през  септември - 922 лева.

През третото тримесечие на 2018 г. средната месечна работна заплата в региона e 872 лв. или с 245 лв. по-малко от средното възнаграждение за страната.

ЗАВЪРШИХА ПРОЕКТ „РАЗВИТИЕ, ОБНОВЯВАНЕ И МОДЕРНИЗИРАНЕ НА ГРАДСКАТА СРЕДА В ГР. ТЪРГОВИЩЕ“ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“ 2014-2020

DSC02198 1

rr 1211181

На 14.11.2018 г. от 11.00 ч. в квартал 310, квартал „Запад- 2”, гр. Търговище,  ул. „3-ти март“ се проведе церемония „Официално откриване“  на  обект: Обособена позиция №5 „Цялостен ремонт и обновяване на кв. „Запад” 2 – Подобект 1, включващ кв.307, кв.308, кв.309, кв.310 и кв.311 по плана на гр. Търговище”. Строителните дейности са по Проект BG16RFOP001-1.033-0002 „Развитие, обновяване и модернизиране на градската среда в град Търговище", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Бенефициент е община Търговище. Общата стойност на проекта е 5 414 289,55 лв., от които - 4 460 510,55 лв. европейско финансиране; 787 148,93 лв. национално съфинансиране; 166 630,07 лв. финансиране от община Търговище. Основната цел на проекта е да се създаде привлекателна, устойчива и достъпна градска среда.

Изказване направиха кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров и ръководителят на проекта инж. Димо Димов. Отец Славчо направи водосвет и освети обекта.

На обекта бяха извършени следните строителните дейности: цялостна реконструкция, разширяване и благоустрояване на обекта. Изграждане и възстановяване на обслужващи улици, пътни настилки, тротоари, градско обзавеждане, благоустрояване на междублокови пространства, изграждане на мултифункционална спортна площадка на открито и осветление.

rr 1211182

Търговище ще бъде домакин на Национална конференция за иновации в социалната работа

naso 120617

Национална научно-практическа конференция на тема „Иновации в социалната работа в общността. Съвременни терапевтични и обучителни методи и подходи” ще се проведе този четвъртък в Търговище.

Тя се организира от Национален алианс за социална отговорност и Община Търговище.
Очаква се в нея да вземат участие д-р Дарин Димитров, кмет на община Търговище, Митко Стайков - областен управител на област Търговище и Георги Георгиев, председател на НАСО.


Конференцията ще започне в 10 часа в зала 74 на Община Търговище.


Ще бъдат представени иновативни терапевтични и обучителни методи и подходи на Фондация „Еквалибриум“ Русе, Фондация „Лале“ София и Фондация П.У.Л.С. Перник. От Фондация „Ботаника Лайф“ Варна ще акцентират на каузата „социално земеделие“ – в подкрепа на децата. Участие в конференцията ще вземат и представители на Международна социална служба България, Сдружение „Дете и пространство“ София и Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения Варна.


Събитието има за цел да създаде пространство и възможности за трансфер на знания и иновации в социалната практика в България за повишаване на професионалните компетенции на специалистите, предоставящи социална подкрепа в общността. Очакваме в събитието да участват ръководители и специалисти от социални услуги от страната, преподаватели и студенти по социална работа, НПО, развиващи дейност в социалната сфера, каза Златка Иванова - експерт-координатор на Национален алианс за социална отговорност - Търговище.

Снимка: Архив

ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТ „РАЗВИТИЕ, ОБНОВЯВАНЕ И МОДЕРНИЗИРАНЕ НА ГРАДСКАТА СРЕДА В ГР. ТЪРГОВИЩЕ“ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“ 2014-2020

 

 

 

DSC02151

rr 1211181

На 14.11.2018 г. в зала 28 в сградата на община Търговище се проведе финална пресконференция по Проект BG16RFOP001-1.033-0002 „Развитие, обновяване и модернизиране на градската среда в град Търговище", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Бенефициент е община Търговище. Общата стойност на проекта е 5 414 289,55 лв., от които - 4 460 510,55 лв. европейско финансиране; 787 148,93 лв. национално съфинансиране; 166 630,07 лв. финансиране от община Търговище. Основната цел на проекта е да се създаде привлекателна, устойчива и достъпна градска среда.

На пресконференцията ръководителят на проекта инж. Димо Димов запозна присъстващите с извършените дейностите и постигнатите резултати от изпълнението на строителните дейности.

Изказване направиха кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров и областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков. Те подчертаха, че чрез изпълнението на този проект се е постигнало обновяване облика на града.

rr 1211182

Среща-дискусия организира Търговско-промишлена палата - Търговище

trg otv09172

Българската търговско-промишлена палата и Търговско-промишлена палата - Търговище организират среща-дискусия на 15 ноември 2018 г. от 16.00 часа в конферентна зала на хотел „Идол“.


В срещата ще участват председателят на БТПП Цветан Симеонов, икономическият и търговски съветник в посолството на Народна република Китай в Република България Яо Чаоюнг, председателят на ТПП-Търговище Оля Иванова, областният управител Митко Стайков, кметът на община Търговище Дарин Димитров и предприемачи от региона.

По време на дискусията ще бъдат представени и обсъдени основни теми, като икономическото състояние на региона и постиженията на БТПП, допринесли за подобряване на бизнес-средата в страната и в региона. Ще бъдат споделени примери за добри практики, реализирани съвместно с местни органи, общински власти и организации. Ще бъдат представени и разработените нови услуги за клиентите, подпомагащи и облекчаващи дейността им.

 

Без нарушения на обществения ред в Търговище по време на протеста

45882971 209511943161535 4809169572475174912 n

По време на разрешените от Община Търговище протестни действия за времето от 11 ч. до 14 ч. на 11.11.2018 г. не бяха допуснати нарушения на обществения ред.

В протеста взеха участие около 350 души с 230 МПС.

Съгласно издадена заповед № З-01-827/09.11.2018 г. на заместник-кмета на Община Търговище шествието бе с начална точка „Борово око“ и крайна точка ОМВ-Търговище. Автомобилите преминаха по предварително зададен маршрут през по-големите кръстовища на града.

По време на шествието са установени 5 нарушения на ЗДвП. Един водач на МПС е санкциониран на място за извършено нарушение по чл. 98, ал. 1, т. 1 от ЗДвП, а в процес на установяване са извършителите на 4 нарушения на ЗДвП, по смисъла на чл. 137 и чл. 137а, ал. 1 от ЗДвП.

Пресцентър МВР Търговище

Райони без вода в понеделник - 12 ноември

 voda cheshma hlor

Без водопоадаване днес от 08:30 до 12:00 часа ще бъдат живеещите в района на ул.Страцин /от ул.Опълченска до бул.М.Андрей/, ул.Тимок, ул.Гълъбец, бул.М.Андрей /от ул.Страцин до ул.Гълъбец/, съобщават от ВиК Търговище.

10°C

Targovishte

Mostly Sunny

Humidity: 46%

Wind: 11.27 km/h

  • 15 Nov 2018 13°C 3°C
  • 16 Nov 2018 7°C 0°C