charovna2017

обновена 2:46 PM EET, Jan 20, 2020

Общество и право

Общество и право

Очаква се кратковременно влошаване качествата на питейната вода

tgo 08172

Във връзка с наложилите се ограничения и спиране на водоподаването на голям брой от абонати, получаващи вода от ВС „Тича”, се очаква на 18.01.2020г. кратковременно влошаване на качествата на питейната вода, което ще се контролира непрекъснато от специализираната ни „Лаборатория за изследване на води”.

Възстановки на обичаи и кулинарни изложби организират читалищата на Бабинден в Търговище

2101193

12 читалища в община Търговище подготвят различни прояви по повод 21 януари – Ден на родилната помощ, който в народната традиция отбелязваме като Бабинден.

Оглед на ремонтните дейности по довеждащия водопровод

a1701201

Днес областният управител Митко Стайков, заедно с кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров и управителя на ВиК -Търговище ООД инж. Явор Миланов направиха оглед на три от ремонтиращите се участъци по довеждащия водопровод от язовир Тича.

15 години затвор за убийство по особено мъчителен начин

sgrada sud trg

43-годишният Метин А., предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище за умишленото убийство на свой съселянин, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, бе осъден от състав на Търговищкия окръжен съд на 15 години лишаване от свобода.

РЗОК сключва договори със стоматолозите

rzok trg

РЗОК-Търговище стартира процедура по прием на документи за сключване на договори с изпълнители на първична и специализирана дентална помощ, съобщи Емил Стоянов - директор на Здравната каса в Търговище.

Осъществява се постоянен контрол в свиневъдните обекти

1401204

Дванадесет са определените терени за загробване на животни. В община Търговище има съгласувани осем имота, а в общините Попово, Омуртаг, Опака и Антоново - по един.

Взривни работи ограничават за час движението по пътя от Търговище до Белокопитово

0301207

Утре – 15 януари, от 15 ч. до 16 ч., ще бъде ограничено движението по път I-4 София – Варна, в участъка от град Търговище, при 228-ми км, до пътен възел „Белокопитово“, при 258-ми км.

20-годишният Александър от Търговище с мярка за неотклонение „Задържане под стража“

beleznici16

20-годишният Александър А., който е бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура в Разград за държане с цел разпространение на различни по вид високорискови наркотични вещества, вече е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Разградския окръжен съд.

20-годишен търговищенец в ареста за държане с цел разпространение на различни наркотици

reshetki zatvor

20-годишният Александър А. е привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура в Разград за държане с цел разпространение на различни по вид високорискови наркотични вещества.

Най-много търговищенци работят в преработващата промишленост

tg09153

По брой лица, наети по трудово и служебно правоотношение през 2018 г., област Търговище заема 24-о място в страната, съобщиха от Отдел „Статистически изследвания”.