обновена 2:19 PM EEST, Oct 4, 2023

Общество и право

Общество и право

Над 100 осъдени за шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотици

sud trg0520

За шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотични вещества или техни аналози през миналата година в Районен съд – Търговище са осъдени 63 лица, а за първото полугодие на 2023 г. те са 36.

Осъдиха двама мъже, отнели противозаконно лек автомобил

sgrada sud trg

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Търговище 21-годишният Р.Р. и 30-годишният С.А. бяха признати за виновни и осъдени за това, че противозаконно отнели лек автомобил.

Областният управител с поздрав за Международния ден на възрастните хора

21023pk

Областният управител на област Търговище Гергана Цонева присъства на тържествата, по случай отбелязването на Международния ден на възрастните хора - 1 октомври.

Обявен е подбор на персонал за новата социална услуга „Център за работа с деца на улицата“

deca futbol dttrg

Община Търговище обяви процедура за подбор на персонал за новата социална услуга „Център за работа с деца на улицата“.

На Празника на дърпаната баница

300923banica

Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и зам. областният управител Петя Кирилова посетиха Празника на дърпаната баница в село Макариополско.

Наркодилър остава в ареста

temida 0216
Варненският апелативен съд отхвърли жалбата на обвиняем в държане на наркотици с цел разпространение срещу определение на Окръжния съд в Търговище, с което е била оставена без уважение молбата му за изменение на мярката за неотклонение.

Откриха новата учебна година в ЦПЛР-ОДК Търговище

021023odk3

Областният управител на област Търговище Гергана Цонева уважи тържественото откриване на новия творчески сезон в Център за подкрепа на личностното развитие - ОДК Търговище.

Наш пожарникар стана републикански шампион по класически шахмат за служители на МВР

 pbznksh0923
Голям успех постигна 28-годишният служител в РСПБЗН-Антоново Делян Димитров на проведеното  в к.к. „Златни пясъци“ държавно първенство по шахмат за служители на МВР.