charovna2017

обновена 4:12 PM EET, Dec 6, 2019

Общество и право

Общество и право

Конкурс за домашно вино, кулинарна изложба и дегустации на Игнажден в Търговище

elhafvk 1216

Конкурс за най-добро домашно вино, кулинарна изложба на постни ястия и дегустации организира Община Търговище на 20 декември,  Игнажден.

227 000 касови бележки от Търговище в лотарията на НАП

sgrada nap trg

1207 са участниците от област Търговище, които са регистрирали до този момент 227 хиляди касови бележки за участие в надпреварата за голямата награда от 50 000 лева в Лотарията с касови бележки на НАП. Касовият бон с най-висока сума, който участва в играта, е на стойност 8 380 лева.

ОИЦ-Търговище разясни нова процедура за обучения на служители в териториалните администрации

opdy 1

Безвъзмездна финансова подкрепа за провеждане на специализирани обучения могат да получат териториалните администрации на изпълнителната власт по Оперативната програма „Добро управление”.

По-малко нарушения по време на акция „Зима“ в Търговище

mvr pp0619

Основната цел на проведената от 1 до 30 ноември 2019 г. традиционна превантивна акция “ЗИМА” на “Пътна полиция” бе подобряване сигурността на движението по пътищата и заостряне вниманието на водачите към подготовката на автомобилите им за движение при зимни условия посредством ограничаване на увеличаващите се през този сезон предпоставки за тежки пътни злополуки, особено с участието на рискови групи участници в движението – пешеходци, водачи без практически опит в шофирането при есенно-зимни условия или управляващи неподготвени за тези условия автомобили.