обновена 7:59 AM EEST, Jul 5, 2020

БЛАГОДАТНИЯТ ОГЪН В ТЪРГОВИЩЕ

velikden_curkvata2

velikden_curkvata

 

 

 

 

 

 

 

 

Не е възможно да се съмняваме в чудото, което вече столетия ни кара да тръпнем в очакване. Чудото, за което свидетелстват всяка година около 7000 човека вътре в храм „ Възкресение Христово" в Йерусалим и двойно повече отвън. Чудото, което се случва веднъж в годината и точно навръх Великия ден за всички християни - Възкресение Христово!

И тази година Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски Митрополит ни дари с тази преблага радост - да донесе в нашата епархия Благодатния огън. На летище Варна, заедно с множество духовници и миряни, делегация от Търговище, водена от Архиерейския наместник ставрофорен иконом Славчо Проданов и Николай Даскалов - председател на Общински съвет - Търговище, получи така очакваната светлинка от Божи гроб.

В 22.15 в  Търговище Йерусалимският пламък бе посрещнат от прот. Димитър Байков, Църковния настоятел от кв. "Въбел " Николай Колев, представители на настоятелства от Попово, Омуртаг и  Дралфа, миряни. Всеки от тях занесе частичка от светлината на Иисус Христос в църквите на Търговищка духовна околия.

А в полунощ, след литийното шествие около храм „Свети Йоан Рилски", ставрофорен иконом Славчо Проданов поздрави всички с "ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ".